Bli medlem
Frågor från läsarna besvaras i Fråga Bögen

Braiga bögfilmer

Fråga Bögen har lagts på is tillsvidare.

Chanslös

Uthållig hingst

Kommer jag till korta?

Kan jag ha blivit hiv-smittad?

Förvirrad nybög vill ha råd

Gaultier i öronen

Åderpålens vänner

Knottrig kotte


Till arkivet »


Homo- och bifrågor Hej Bögen, kan inte du tipsa om bra bögfilmer, alltså inte porrfilm utan filmer med bögtema typ beautiful thing och den typen av filmer.

tack på förhand

//Klasse

Nyhet! Dela ut den här frågan till Facebook, Twitter etc:


Svar från Sylvester:
Tjena Klasse!
Här har jag en känsla av att andra medlemmar med filmintresse kommer att hjälpa till, så jag nöjer mig med att lista några av mina egna favoriter. Beautiful Thing är ett bra förstaval, den är söt på alla sätt. Fler filmer:

 • Min sköna tvättomat (1985) med bl a Daniel Day-Lewis om en kille av indisk härkomst som öppnar en tvättomat i London och samtidigt blir kär i en rasistisk halvskinhead. Självklart måste de hålla sin romans hemlig för både den indiska familjen och rassegrabbens kompisar.

 • Boys in the band (1970) handlar om bittra bögar som ska fira en födelsedagsfest. Ganska deprimerande men väldigt bra och en verklig föregångare i genren.

 • Dålig uppfostran (2004) är en spansk film av Pedro Almodovar som skildrar två pojkars uppväxt i en katolsk skola och hur de möts igen som vuxna under mystiska och tragiska omständigheter. Kolla gärna in fler filmer av Almodovar (själv bög).

 • Priscilla, öknens drottning (1994) är en australiensisk film om ett gäng dragqueens som åker genom den australiska obygden på väg till en show. Väldigt rolig, men också tänkvärd.

 • Jeffrey (1995) En ultraamerikansk, och ultra-90-talsaktig film om aidsskräck i New Yorks gayvärld i början av förra årtiondet. Kanske lite uttjatat ämne, men ger en rätt bra tidsbild av att vara bög just där, just då. Vill du se något på ungefär samma tema fast med betydligt mera tyngd och djup kolla TV-serien Angels in America som gick på SVT förra året. Den är helt otroligt bra.

  Annars, om du gillar Beautiful thing, bör du hyra eller köpa på DVD den engelska TV-serien Queer as folk om ett gäng bögar i Manchester. Den är och förblir en av mina favoriter och har allt från ångande sexscener till humor och vardagsdrama.

  Kram

  //Sylvester

 • Kommentera den här artikeln?
  För att kunna starta eller delta i diskussioner på Sylvester behöver du först bli medlem. Det är gratis och tar bara några minuter.

  Redan medlem? Logga in här

  Ingen har kommenterat den här artikeln än.